Jdi na obsah Jdi na menu

Pláž ELAFONISI
Ráj pro rodiče s malými dětmi a milovníky mělkých pláží. Elafonisi leží na západním pobřeží ostrova. Pláž je čistá, pobřeží mělké. Je dokonce možné probrodit se až na ostrov Elafonisi. Pláž je chrakteristická svým načervenalým pískem. Dopravit se na tuto pláž mužete na vypůjčeném skútru, automobilem, lodí z Paleochory nebo využitím autobusu z Chanie.

Pláž MATTALA
Tato pláž patří k nejznámějším plážím na ostrově. Nachází se na jižním pobřeží ostrova. Zajímavostí této pláže je velmi tmavý písek. Pláž je z obou stran obklopena skalnatými útesy. Okolí zdobí přímořské jeskyně, které je samozřejmě možno navštívit. V okolí se nachází typické řecké taverny.



Pláž DAMNONI
Pláž Damnoni leží přibližně 2 kilometry východně od městečka Plakias. Pláž se nachází u malého a poměrně klidného stejnojneného letoviska.





Pláž VAI
Jedna z nejznámějších krétských pláží je Vai. Tato lokalita je známá přírodní vegetací palem.

Pláž RETHYMNO
Velmi pěkná dlouhá pláž s obrovským množstvím restaurací. barů, taveren, obchůdků dodá pocit příjemné dovolené.

Pláž BALI
Bali je malá vesnička vzdálená 37 kilometrů od Rethymna. Nachází se zde tři malé přístavy. Nejkrásnější pláž je práve u posledního z přístavů.

Pláž PREVELI
Preveli je palmová pláž nedaleko klaštera Preveli. Pláž se nachází poblíž místních vodopádů a delako ústní řeky Kourtaliotiko Gorge.

Pláž PLAKIAS
Plakias je větná písečná pláž vzdálená asi 40 km jižně od Rethymna. Pláž je atraktivní pro turisty vyznávající vodní sporty, zejména windsurfing.